A hazai bútorgyártás az európai élvonalba került

A bútoripar a COVID idején is szárnyalt, és büszkén mondhatjuk, hogy a hazai gyártás immáron tartósan hozza az európai színvonalat. Több magyar bútorgyártó is akad, amelynek a termékei egyaránt keresettek külföldön és belföldön.

A prémium minőségű bútorok iránt mindig is volt kereslet – kevesen tudják, de több luxus kategóriás termék (a bútorokon kívül például bőráruk) is magyar gyártás révén kerül a világpiacra.

Mennyire keresettek a magyar bútorok?

A magyar bútorgyártás nagyjából az elmúlt években jutott el nemzetközi színvonalra és elfogadható választék bőségre.

A rendszerváltást követő gazdasági rodeó miatt itt is érezhető volt a visszaesés, de a 90-es évek végére szárnyalni kezdett a magyar gyártás, olyannyira, hogy 2008-ra már 182 milliárd forint értékben adott el bútorokat az összes magyar bútorgyártó együttesen.

A koronavírus-járvány is lendített a bútorgyártáson

A covid19 járvány miatt bevezetett többszöri kötelező karantén és a szárnyra kapó home office munkavégzés miatt még azok is számítógép- és bútorvásárlásba kezdtek, akik egyébként nem tervezték a bővítést.

Az íróasztalok, ülőalkalmatosságok, dolgozósarkok, könyvespolcok hihetetlen mértékben váltak keresettekké. Aligha véletlen, hogy pont az irodabútor-, ülőbútorgyártók tudták jelentősen növelni a piaci teljesítményüket, olyannyira, hogy több mint egyharmadát adják a magyar bútortermelés teljes volumenének – és a saját termelésük kétharmadát meg exportra kerül.

Mi a hazai bútorgyártás sikerének a titka?

Minőség, tartósság, jó ár-érték arány és kimagasló ipari formatervezés – ezek együttes jelenléte szavatolja a magyar bútorok exportképességét. A vezető bútorgyártók mind igazodnak a legújabb trendekhez, emellett folyamatosan korszerűsítenek, hogy a legmodernebb gyártási technológiákkal állítsák elő a külföldön is piacképes bútorokat.

A hazai bútorgyártás annak is köszönheti az előnyét, hogy mivel helyben készül, ezért nincs import költség, kevésbé hat rá az euró árfolyamának változása, cserébe viszont magyar gyárakban, helyi munkaerő készíti a bútorokat.

Az árelőnyt éppen így tudják szavatolni – a minőség felsőkategóriás, nem spórolják ki az anyagot, hiszen akkor eladhatatlan lenne külföldön. Mindegy, hogy franciaágyról, heverőről vagy fotelágyról beszélünk, az emberek mindenhol ugyanúgy szeretnek aludni és kényelmesen heverészve olvasni vagy filmeket nézni.

A szekrénysorok és komplett irodai garnitúra szintén keresett termék típusok – ezek is olyan tartós fogyasztási cikkek, amelyeknél fontos szempont, hogy egy gyártó több évtizedes tapasztalattal bírjon.

A Netenbútor online áruházában is beszerezhető franciaágy, heverő, kanapé stb., mert fontos, hogy legyen egy olyan weboldal, amely a hazai bútorgyártók termékeit kínálja a lengyel, szlovák és más nemzetközi konkurencia helyett. Hazai bútorok vásárlásával magyar munkahelyeket és magyar családokat támogathatunk.

 

Must Read

spot_img